نگهداری گیاه پتوس

نگهداری:
زمان مورد نیاز: 20 روز, 10 ساعت و 10 دقیقه.
روش نگهداری گیاه پتوس
- نور
گیاه پتوس نور را دوست دارد اما از نور مستقیم بیزار است. بهطور کل هرچه برگهای گیاه پتوس رنگ پریدهتر باشد، به نور غیرمستقیم بیشتری نیاز دارد.
- دما
دمای بین 15 الی 29 درجه سانتی گراد برای گل پتوس مناسب است. هرچند که پتوس کاهش دما تا 10 درجه سانتیگراد هم تحمل میکند؛ اما دمای زیر 10 درجه برای پتوس کشنده است.
- رطوبت
پتوس به رطوبت متوسط تا زیاد نیاز دارد و عاشق غبار پاشی برگهایش است. بااینحال پتوس کمتوقع در محیط خشک و با رطوبت پایین هم دوام بالایی دارد.
- خاک
خاک مناسب پتوس برای نگهداری در محیط باز: گیاه پتوس در محیط باز بازهی وسیعی از انواع خاکها را تحمل میکند. از خاک اسیدی گرفته تا قلیایی! پتوس سازگار و کمتوقع است و حتی در خاک غرقابی هم دوام میآورد و مقاومت بالایی دارد!
خاک مناسب پتوس برای نگهداری در محیط بسته: هرگونه خاک سبک، زهکش و متخلخل برای نگهداری پتوس در منزل بسیار مناسب است. - آبیاری
پتوس در فصلهای گرم سال: در بهار و تابستان که پتوس در حال رشد است، به آب بیشتری در مقایسه با پاییز و زمستان نیاز دارد. در این شرایط هفتهای یکبار به پتوس آب بدهید.
آبیاری پتوس در فصلهای سرد سال: در فصل سرد آبیاری پتوس را به هر دو هفته یکبار کاهش دهید. بهطور کل پتوس تحمل بالایی در برابر خشکی دارد. پتوس گیاه حساسی نیست و اگر بهموقع آبیاری نشود نیز قهر نمیکند! - کود
در فصل رشد (بهار و تابستان) هر دو هفته یک بار به پتوس کود بدهید اما کود دهی در زمستان را به ماهی یک بار کاهش دهید.
- سایر موارد توصیه شده
درصورتیکه برگهای پتوس بسیار بلند شدند، قسمت اضافی را قطع کنید. این کار به رشد گیاه لطمهای نمیزند و برعکس گل پتوس را تقویت میکند.
گرد و غبار را با دستمال مرطوب از سطح برگهای پتوس پاک کنید.
همچنین مطالعه کنید: آشنایی با گیاه سینگونیوم و انواع آن
-
آکوبا150,000 تومان
-
آمستل360,000 تومان
-
بونسای جنسینگ360,000 تومان
-
کراسولا180,000 تومان
-
آزالیا310,000 تومان
-
بنجامین بلک390,000 تومان
بیماریها:
دلایل زیر میتوانند موجب سوراخ شدن برگ پتوس شوند که مهمترین آنها عبارتاند از:
هوای بهشدت گرم و تابش نور مستقیم خورشید بر گل پتوس
آلوده شدن پتوس به آفات برگخوار
بیماریهای قارچی هم میتوانند علت سوراخ شدن برگ پتوس باشند اما در این حالت پیرامون سوراخها زرد رنگ میشود.
رطوبت فراوان موجب ایجاد لکههای قهوهای روی برگهای گیاه پتوس میشود. در این وضعیت غبارپاشی پتوس را متوقف کنید.
بهطور کل سرعت رشد گل پتوس بالا است اما اگر مواد مغذی در خاک پتوس کم شود، سرعت رشد گیاه پتوس به شکل قابلتوجهی پایین آمده یا حتی متوقف خواهد شد. روشهای زیر موجب افزایش مواد مغذی موردنیاز پتوس میشود:
به گل پتوس کود دهید تا کمبود مواد مغذی آن برطرف شود.
مقداری خاک جدید و سبک روی سطح خاک گلدان پتوس بریزید.
اگر زمان تعویض گلدان پتوس فرارسیده، به جای روشهای قبلی، خاک گلدان پتوس را کامل عوض کنید و پتوس را در خاک جدید بکارید.
آبیاری بیشازحد منجر به غرقابی شدن خاک و درنهایت زرد شدن برگ پتوس میشود. غبار پاشی گیاه پتوس را در این شرایط متوقف کنید و آبیاری را کاهش دهید.
آفت کنه قرمز تارهایی عنکبوتی زیر برگهای پتوس پدید میآورد که با سمپاشی درمان میشود.
شپشک آرد آلود زخمهایی پنبهای و سفید روی برگها پتوس به وجود میآورد. قبل از سرایت شپشک به سایر گلدانها، با کمک فرچه یا قلممو زخمها را پاک کنید و سپس با آب و صابون یا الکل پتوس را ضدعفونی کنید.
اگر برگهای جدید گیاه پتوس به نسبت برگهای قدیم کوچک شدند، احتمالاً گیاه پتوس رطوبت کافی دریافت نکرده است. به کمک غبار پاشی بر سطح برگهای پتوس به افزایش رطوبت موردنیاز آن کمک کنید.
دو علت زیر موجب کم شدن تعداد برگهای پتوس میشود:
کمبود مواد مغذی در خاک پتوس که با کود دهی بهسادگی قابلحل است. اگر کود در دسترس نبود، میتوانید مقداری خاک جدید بر سطح گلدان پتوس بریزید.
نور ناکافی نیز به کاهش تعداد برگهای پتوس و رشد هرز و علفی گیاه پتوس دامن میزند.
سرمای زیاد و آبیاری بیشازحد موجب شل شدن برگهای پتوس میشود. گیاه پتوس را به محلی گرمتر منتقل کنید و آبیاری پتوس را کاهش دهید.
