اهمیت وجود فضای سبز در شهرها بر هیچکس پوشیده نیست. مقالات زیادی در این مورد نوشته شده و بحثهای طولانی در باب اهمیت و تاثیر مثبت فضای سبز بر روی محیط زیست، انسانها و جسم و روان آنها شده است. طراح و مجری فضای سبز با طراحی فضاهای سبز شهری مانند پارکها، زمینهای ورزشی، جنگلهای مصنوعی، دریاچههای مصنوعی و باغها، فضای خوبی را برای مردم ایجاد میکند.
طبق تحقیقات صورت گرفته در چند دهه اخیر، حداقل استاندارد میزان فضای سبز به ازای هر نفر باید بین 15 تا 50 متر مربع باشد. حداقل و حداکثر این میزان، بستگی به آب و هوای یک کشور دارد اما نباید از این حد (15 متر مربع به ازای هر نفر) کمتر باشد.
اخیرا نیز مطالعات گستردهای بر روی نقش فضای سبز بر روی طولانی شدن عمر انسانها صورت گرفته است. حدود 63 درصد از مردم آمریکا در شهرها زندگی میکنند. بعضی از این شهرها دارای فضای سبز بیشتری نسبت به شهرهای دیگر هستند. به عنوان مثال، فیلادلفیا تاریخچه طولانیای در ایجاد فضای سبز دارد و به طور کلی، شهرهای شمالی آمریکا فضاهای سبز کمتری نسبت به شهرهای جنوبی دارند. حالا سازمان بهداشت جهانی (WHO) در تلاش است تا اهمیت و تاثیر فضای سبز را بر روی زندگی بهتر و سلامت عمومی مردم نشان دهد.
طراح و مجری فضای سبز با طراحی فضاهای سبز شهری مانند پارکها، زمینهای ورزشی، جنگلهای مصنوعی، دریاچههای مصنوعی و باغها، فضای خوبی را برای مردم ایجاد میکند تا آنها با انگیزه، به ورزش و فعالیتهای فیزیکی در آنها بپردازند، ریلکس کنند، مدیتیشن و مراقبه کنند و در نهایت در هوای گرم تابستان، به مکانی خنک پناه ببرند. مطالعات زیادی نشان میدهد که این فضاها، باعث کاهش استرس و بهبود شرایط ذهنی، روانی و سلامت جسمانی میشود.
فضای سبز همچنین باعث بهبود کیفیت هوا هم میشود، سرو صدای ترافیکی را کم میکند، دمای هوا را خنک میکند و باعث افزایش تنوع گونههای جانوری و گیاهی میشود.
علاوه بر این، مطالعات اخیر نشان داده است که 3.3 درصد از مرگ و میر جهانی، به خاطر عدم فعالیت فیزیکی کافی است که این هم عمدتا به خاطر عدم دسترسی به فضای مناسب برای پیادهروی و ورزش است.
با این حال، بسیاری از این تحقیقات، در مقاطع زمانی خاصی صورت گرفته و بر اساس نگاه مردم به فضای سبز، متغیر است. حالا اما مطالعه بسیار دقیق و جامع و بروزی صورت گرفته که شامل 9 مطالعه در 7 کشور، بر روی 8 میلیون نفر و طی چندین سال پیگیری است.
این تحقیق متعلق به انستیتوی بهداشت جهانی بارسلونا (The Barcelona Institute for Global Health) در اسپانیا است. در این تحقیق اثبات میشود که شواهد بسیار قوی در مورد نقش فضاهای سبز شهری در طولانی شدن عمر مردم وجود دارد.
وجود پارکها مانع مرگ زودرس میشود
دکتر «مارک نیونهویسن»، طراح و مجری فضای سبز و مدیر برنامهریزی شهری، محیط زیست و ابتکار بهداشت در انستیتوی بهداشت جهانی بارسلونا میگوید: «مطالعات ما نشان داد که فضای سبز در شهرها باعث کاهش مرگ و میر زودرس میشود. اما متاسفانه شهرها معمولا به اندازه کافی، فضای سبز ندارند.»
این طراح و مجری فضای سبز میگوید: «فضای سبز برای تعدیل آبو هوا و کاهش اثر جزیرهای گرما در شهرها و همچنین کاهش اثر آلودگی هوا نقش بسزایی دارد.»
این مطالعه که به درخواست سازمان جهانی بهداشت صورت گرفته، به منظور این بوده که تصویر واضحی بین ارتباط میان فضای سبز و مرگ و میر زودرس ایجاد شود تا بتوان بر اساس آن در مورد ایجاد فضای سبز، سیاستگذاری صورت بگیرد.
دکتر «مارک نیونهویسن»، طراح و مجری فضای سبز میگوید: «ما تمام مطالعات جامع را بررسی کردیم تا بتوانیم رابطه میان فضای سبز و مرگ و میر زودرس را پیدا کنیم و سپس یک تحلیل دقیق بر روی آن انجام دادیم.»
تیم تحقیقاتی که بر روی تعداد زیادی از مردم در سراسر جهان و به مدت چندین سال کار کرد، به یک نتیجه نهایی و قطعی رسید: وجود فضای سبز باعث کاهش مرگ و میر میشود. نتایج دقیق آنها به این صورت بود که هرگونه افزایش فضای سبز تا 500 متری خانه یک نفر میتواند تا 4 درصد باعث کاهش مرگ و میر زودرس شود. این نتایج اهمیت فوقالعاده بالای فضای سبز را در شهر و فضای عمومی نشان میدهد.
شهرها باید به دنبال سبزتر شدن باشند
بسیاری از شهرها فرایند ایجاد فضای سبز را از سالها پیش آغاز کردهاند اما مطالعات اخیر نشان میدهد که این فرایند باید ادامه پیدا کند. پارکهای جدید، جنگلهای مصنوعی، فضای سبز و زمینهای چمنکاری باید به شهرها اضافه شود.
دکتر «مارک نیونهویسن» میگوید: «مسئله دیگر بر سر این نیست که فضای سبز چه تاثیری بر روی سلامت جسم و روان انسانها دارد؛ حالا تحقیقات در مورد این موضوع است که کدامیک از انواع فضای سبز میتواند بیش از سایر آنها تاثیر داشته باشد و به بهبود شرایط روانی و جسمانی انسانها کمک کند.»
چند دلیل برای طراحی و اجرای فضای سبز در شهرها
شاید بسیاری از شما بپرسید چرا شهرهای دنیا به سمت طراحی و اجرای فضای سبز پیش میروند؟ آیا این کار جز زیبایی، فایده دیگری هم دارد؟ پاسخ مثبت است. یک طراح و مجری فضای سبز باید همه این دلایل را بداند. در اینجا به چند دلیل دیگر، اشاره میکنیم:
بهبود شرایط محیط زیست در شهرها
چند مورد از بزرگترین مشکلات امروزه شهرها، وجود آلودگی هوا، گرمای شهری و هوای بسیار گرم در تابستان و هوای بسیار سرد در زمستانها است.
برای مقابله با این شرایط، یعنی آلودگی هوا، گرمای شهری، سرما و گرمای بیشاز حد در زمستان و تابستان، راههای مختلفی وجود دادر که البته راحتترین و کمهزینهترین و پایدارترین و بهترین راه، ایجاد فضای سبز است.
- ایجاد فضای سبز بر روی پشتبامها به منظور جذب دیاکسید کربن: این گاز، یکی از گازهای گلخانهای است که با گرم کردن کره زمین، باعث ایجاد تغییرات آبو هوایی میشود. تنها به ازای 100 متر مربع فضای سبز بر روی پشتبامها، سالانه 1.8 تن دیاکسید کربن کمتری وارد هوا میشود! از سوی دیگر، این 100 متر مربع فضای سبز بر روی پشتبامها، اکسیژنی معادل اکسیژن مورد نیاز 100 نفر در یک سال را تولید میکند.
- مقابله با آلودگی هوا:شهرها در حال آلودهشدن هستند و روز به روز، شرایط آلودگی بدتر میشود. بنابراین باید سیاستگذاران شهری به دنبال راهی باشند که با این آلودگی مقابله کنند. هر 100 متر مربع فضای سبز در یک شهر، میتواند باعث از بین رفتن آلودگی هوای ناشی از 15 خودرو در یک سال بشود. چراکه برگهای گیاهان و درختان، این ذرات سمی و آلوده را جذب میکنند و بر روی سطح خود نگه میدارد.
- فضاهای سبز، باعث کاهش دمای محیط در شهرها دستکم به اندازه 1 درجه میشوند. پدیده جزیره حرارتی و دودهایی که که در شهرها ایجاد میشود، بسیار اثر مخربی بر روی زندگی انسانها و مصرف انرژی دارد. در این شرایط، با کاهش حتی 1 درجهای دمای هوا، نه تنها مانع آسیب دیدن لایه اوزون میشویم، بلکه جلوی حرارت بیش از حد هوا را هم میگیریم و به این ترتیب، مصرف انرژی هم بسیار کاهش مییابد.
طراحی و اجرای فضاهای سبز شهری یکی از بهترین راهها برای کاهش «اثر جزیره حرارتی» در شهرهاست. یک طراحا و مجری فضای سبز به خوبی میداند که این پدیده باعث میشود، مناطق شهری به طور میانگین از 1 تا 6 درجه، گرمتر از مناطقه اطراف شهر باشند. به عنوان مثال، گزارش شده که شهرهای آمریکایی در روز، از 1 تا 4 درجه و در شب، از 1 تا 3 درجه گرمتر از مناطق روستایی اطراف همان شهرها هستند.
وجود فضاهای سبز در شهرها باعث خنک شدن مناطق شهری میشود. به این ترتیب، حالتی در اطراف فضاهای سبز شهری بوجود میآید که آن را با نام «اثر خنککنندگی فضای سبز» میشناسند.
مهمترین بخش طراحی و اجرای فضاهای سبز، به دست یک طراح و مجری فضای سبز صورت میگیرد. آنها با طراحی و کاشت درختان، گیاهان و سایر بخشهای فضای سبز، میتوانند باعث ایجاد بهترین بازدهی برای خنک کردن شهرها در فصول گرم بشوند و اثر جزیره حرارتی را خنثی کنند.
پدیده جزیره حرارتی به دلایل مختلفی ایجاد میشود؛ از جذب بالای نور خورشید توسط سطح ساختمانها و مشخصات مواد به کار رفته در مناطق شهری گرفته تا تحمیل حرارت به خاطر بافت خاص شهرها و حرکت متفاوت هوا، کاربری اراضی و کمبود فضای سبز شهری.
از طرف دیگر، اینکه تخمین زده میشود که درصد جمعیت ساکنان شهرها از 54 درصد در سال 2016 به 60 درصد در سال 2030 میرسد، خود حاکی از ضرورت ایجاد و طراحی فضای سبز در شهرهاست.
- یکی دیگر از منافع طراحی و اجرای فضای سبز در پشتبام جذب 40 درصد از آب باران است. همچنین وجود فضای سبز در پشت بام میتواند باعث کاهش سرعت تخلیه آب در فاضلاب شهری شود. فضای سبز در پشت بام تا 18 دقیقه، حرکت آب به سمت سیستم فاضلاب شهری را کاهش میدهد و همین امر مانع از سرریز شدن فاضلاب و تخریب سیستم زهکشی شهرها میشود.
انسجام و روابط اجتماعی بهتر
کدام یک از شما دوست ندارید در فضای سبز و پارکها قدم بزنید یا دوچرخهسواری کنید؟ چه کسی دوست ندارد در زیر سایه یک درخت بنشیند و چای بخورد، کتاب بخواند یا با دوستانش حرف بزند؟ بر اساس تحقیقاتی که اخیرا انجام شده، شهرهایی که دارای فضای سبز بیشتری هستند، انسجام و روابط اجتماعی بهتری نسبت به سایر شهرها دارند. چراکه این فضاها، بهترین امکان را برای آشنایی، صحبت و ارتباط با سایر همشهریها فراهم میآورد.
از سوی دیگر، فضاهای سبز در شهر باعث بهبود حال و خلق و خوی مردم آن شهر میشود. هرچه این فضاهای سبز در شهر بیشتر باشد، روابط مردم آن شهر، روابط همسایهها و جوامع مختلف در آن شهر، با یکدیگر بهتر و ارتباطها قویتر است.


سلامت جسم و روان شهروندان
در سالهای اخیر، اتحادیه اروپا و مدیران شهری در اروپا به این نتیجه رسیدهاند که طراحی و اجرای فضای سبز، یکی از بهترین اقدامات برای بهبود شرایط محیط زیستی و سلامت شهروندان است.
در یکی از ابتکار عملهای اتحادیه اروپا، پروژهای به نام «پایتختهای طبیعی اروپا» در سال 2013 آغاز شد. این پروژه به دست تعداد زیادی طراح و مجری فضای سبز و به منظور طراحی و اجرای فضاهای سبز و طبیعی بیشتر در سطح شهر و به منظور ایجاد توسعه پایدار، شکل گرفت. از آن سال تاکنون، سیاستگذرایهای محیط زیستی و فضای سبز شهری در اروپا بر اساس دستورالعملهای این پروژه صورت گرفته است.
کمک به بهزیستی انسان


هرچه از جادهها و خیابانها و سر و صدای آنها دورتر شوید، احساس آرامش بیشتری خواهید داشت. هیچ انسان نرمالی نیست که از این سرو صداها خوشش بیاید. حتی چند دقیقه دور بودن از این سر و صداها، حال انسان را خوب میکند. موضوع کاملا بر سر زندگی طبیعی در شهرهاست چراکه هرچه زندگی انسان به طبیعت و سرسبزی نزدیکتر شود، آرامش بیشتری خواهد داشت و احساس بهزیستی میکند. بنابراین اختصاص دادن بخشهایی از شهر برای پیادهروی، استراحت و آرامش در سکوت و در میان گیاهان و گلها و درختان زیبا، استرس ناشی از زندگی شهری را از بین میبرد.
طراحی و اجرای فضای سبز، دیگر یک گزینه انتخابی نیست؛ یک اجبار ضروری برای سلامت انسانهاست. بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، فضاهای سبز شهری برای بهزیستی، سلامت روان و سلامت جسم انسانها، ضروری است. این بدان معناست که مردمی که در شهر زندگی میکنند، هرچه پارک یا فضای سبز بیشتری داشته باشند، زندگی بهتر و آرامش بیشتری نسبت به کسانی دارند که از این فضاها بهره کمتری دارند. این مسئله نباید از چشم یک طراح و مجری فضای سبز دور بماند.
شهرهای زیباتر
یکی از مهمترین دلایل طراحی و اجرای فضای سبز، این است که شهرهای ما را زیباتر میکند. این، مسئله کوچکی نیست. زیبایی شهرها باعث احساس بهتر مردم ساکن آن شهر و شرایط اقتصادی به خاطر بازدیدکنندگان و گردشگران میشود. این موضوع اثبات شده است که وجود فضای سبز باعث بهبود خلاقیت انسانها و تقویت ابتکار عمل آنها میشود.
تحقیقات نشان میدهد که گردشگران و توریستها معمولا به دنبال دیدن از شهرها و مناطقی هستند که طبیعت و فضای سبز بیشتری دارند و به طبیعت نزدیکتر هستند.
همچنین تحقیقات نشان میدهند که وجود فضاهای سبز، تاثیر مثبتی بر روی قیمت خانهها دارد. تحقیقی که در سال 2014 صورت گرفت، نشان داد که در بلفاست، پایتخت ایرلند شمالی، وجود فضای سبز تا 50 درصد باعث افزایش قیمت خانهها شده است. در لندن نیز فضای سبز به طور میانگین، 4 درصد ارزش خانهها را افزایش داده است.
شهرهایی که بیشترین فضای سبز را دارند
«آدرین بنهپه»، طراح و مجری فضای سبز و کمیسر سابق اداره پارکها و تفریحات نیویورک، کمپینی را به راه انداخته بود که در آن، مردم نیویورک، نهایتا با 10 دقیقه پیادهروی، به یک پارک یا فضای سبز دست پیدا کنند. برنامه آینده این کمپین، این است که تا سال 2050، تمام شهرهای آمریکا چنین فضاهای سبزی داشته باشند که از همه جای شهر بتوان با 10 دقیقه پیادهروی به آنها رسید.
بر اساس یافتههای انجمن ملی تفریحات و پارکها در آمریکا، پارکها و فضاهای سبز بزرگ در شهر باعث سرزندگی مردم و تشویق آنها به فعالیت و ورزش میکند و به این ترتیب، خطر دیابت و حملات قلبی را کاهش میدهد؛ از سوی دیگر، پارکهای کوچک نیزباعث کاهش استرس و افزایش خلاقیت و سلامت روان میشود.
وجود فضای سبز در هر جای دنیا، مفید و سودمند است؛ اما همانطور که گفته شد، حداقلی برای میزان فضای سبز نسبت به هر فرد وجود دارد. تحقیقات نشان میدهد که حداقل استاندارد میزان فضای سبز به ازای هر نفر باید بین 15 تا 50 متر مربع باشد. سازمان جهانی بهداشت، با استفاده از «دادههای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه» لیستی از سبزترین شهرهای آمریکا را منتشر کرده است.
در ادامه 10 شهر برتر آمریکا به لحاظ وجود فضای سبز به ازای هر نفر را میخوانید:


10– هیوستون
جمعیت: 6.6 میلیون نفر
فضای سبز به ازای هر نفر: 3800 متر مربع
شهر هیوستون در ایالت تگزاس آمریکا، یکی از ده شهر برتر این کشور است که دارای فضای سبزی بسیار زیادی به ازای هر نفر است. تصور کنید، حداقل استاندارد میزان فضای سبز به ازای هر نفر باید بین 15 تا 50 متر مربع باشد، در صورتی که این شهر بیش از 3800 متر مربع به ازای هر نفر، فضای سبز دارد! یعنی 80 برابر استاندارد فضای سبز. با این حال، مقامات این شهر پروژه دیگری را به نام «بایو گرینویز 2020» به ارزش 200 میلیون دلار به راه انداختهاند تا فضای سبز را برای این شهر 6.6 میلیون نفری، بیشتر کنند.


9– شیکاگو
جمعیت: 2.7 میلیون نفر
فضای سبز به ازای هر نفر: 4هزار متر مربع
شهر شیکاگو بزرگترین شهر در ایالت ایلینوی است. با توجه به فضاهای سبز و پارکهای بسیار زیاد در این هشر، مردم شیکاگو با کمتر از 10 دقیقه پیادهروی میتوانند خود را به یکی از پارکهای شهرشان برسانند. پارکهایی که میزبان فستیوالهای مختلف از جمله موسیقی، نمایش و جشن است. مقامات این شهر در تلاش برای کم کردن آمار جرم، برنامهای را به نام «Grounds for Peace» یا «زمینههایی برای صلح» به راه انداختهاند که کارهای آن، ایجاد فضای سبز در فضاهای خالی و بلااستفاده محلهها است.


8– ممفیس
جمعیت: 1.3 میلیون نفر
فضای سبز به ازای هر نفر: 4100 متر مربع
شهر ممفیس در ایالت تنسی، دارای یکی از 20 پارک بزرگ در ایالات متحده آمریکاست. پارک «شلبی فارمز» که بیش از 5 برابر پارک مرکزی در نیویورک است. در این پارک هر سرگرمیای را که بخواهید میتوانید بیابید، از مسیر دوچرخهسواری گرفته تا محلی برای گرداندن حیوانات، ماهیگیری و محل پیادهروی. پروژهای به نام همپلاین در سال 2019 در این شهر آغاز شد تا از این طریق، پارک شلبی فارمز را به پارک اورتون از طریق مسیر دوچرخه متصل کند.


7- سنت لوئیس
جمعیت: 2.6 میلیون نفر
فضای سبز به ازای هر نفر: 4700 متر مربع
شهر سنت لوئیس در ایالت میزوری، محل باغ وحش سنت لوئیس، موزه هنر، مرکز علمی، آمفی تئاتر است و البته به زودی 7 هکتار زمین بازی نیز در آن ساخته خواهد شد. پارک بزرگ سنت لوئیس مساحتی به بزرگی 36 هکتار دارد که در آن، موزهها، دادگاههای قدیمی و فضاهای سبز منحصربفردی دیده میشود. با این حال، شهرداران این شهر، به دنبال انجام پروژهای هستند که بتوانند فضایی را برای جذب آب باران و طوفان ایجاد کنند و از این طریق، فضاهای سبز را گسترش دهند.


6- لوئیویل
جمعیت: 770 هزار نفر
فضای سبز به ازای هر نفر: 5100 متر مربع
شهر لوئیویل در ایالت کنتاکی تا جایی در طراحی و اجرای فضای سبز پیش رفته که به عنوان «شهر پارکها» شناخته میشود. «جری آبرامسون» شهردار پیشین این شهر، پروژهای را به دست یک طراح و مجری فضای سبز و با هدف ساخت یک مسیر سبز 160 کیلومتری در اطراف شهر، آغاز کرد. از سوی دیگر، «فردریک لا» که پارک مرکزی نیویورک را طراحی کرده نیز در طراحی 120 پارک در شهر لوئیویل نقش داشته است.


5- نشویل
جمعیت: 1.8 میلیون نفر
فضای سبز به ازای هر نفر: 5300 متر مربع
«دیوید بریلی» شهردار شهر نشویل در ایالت تنسی در تلاش است تا باز هم فضای سبز این شهر را افزایش دهد. «مرکز موسیقی شهر» بزرگترین فضای سبز بر روی سقف ساختمانی را دارد؛ یک بام 16 هزار متر مربعی که پرورش زنبور عسل هم در آن انجام میشود. پروژه دیگری به نام «Greenways for Nashville» نیز در دست اجراست. این پروژه، تلاشی است برای ارتباط ساکنان شهر نشویل با یکدیگر از طریق مسیرها و فضاهای سبز.


4- واشینگتن دی.سی
جمعیت: 711 هزار نفر
فضای سبز به ازای هر نفر: 5900 متر مربع
پایتخت ایالات متحده آمریکا، دارای شناختهشدهترین و بزرگترین فضاهای سبز شهری و پارکها در جهان است. در منطقه «نشنال مال» که موزه یادبود لینکلن و بنای یادبود واشینگتن هم در آن قرار دارد، کاخ سفید هم دیده میشود. اما در آنجا پارک «راک کریک» فضایی به دور از سیاست است که برای مردم محلی بسیار جذاب و دیدنی است. جایی روزی زمینی برای جنگهای داخلی بود، حالا فضایی سبز برای آرامش و استراحت است.


3- سینسیناتی
جمعیت: 2.1 میلیون نفر
فضای سبز به ازای هر نفر: 6300 متر مربع
شهر سینسیناتی در ایالت اوهایو، یکی از سرسبزترین شهرهای دنیا به شمار میآید. این شهر دارای بیش از 465 کیلومتر مربع فضای سبز است. شهر سینسیناتی که به «شهر ملکه» نیز شناخته میشود، سیستم گستردهای ار پارکها و فضاهای باز و تفریحی را داراست. پروژه «سینسیناتی سبز» که در حال حاضر در دست اجراست، قرار است این شهر را به سمت یک شهر با 100 درصد انرژی تجدیدپذیر ببرد.


2- کانزاس
جمعیت: 2.1 میلیون نفر
فضای سبز به ازای هر نفر: 8600 متر مربع
شهر کانزاس در ایالت میزوری، که به «پاریسِ دشت» ملقب است، یکی از بیشترین فضاهای سبز در دنیا را به خود اختصاص داده؛ با این حال باز هم به دنبال گسترش فضاهای سبز خود است. در سال 2019، کانزاس، پارک 32 هکتاری خود را به نام «میدوبروک» افتتاح کرد. پارکی که دارای زمینهای گلف، زمینهای بازی و مسیرهای سبز برای پیادهروی است.


1- مینیاپولیس
جمعیت: 3.4 میلیون نفر
فضای سبز به ازای هر نفر: 9800 متر مربع
شهر کانزاس در ایالت مینهسوتا، شهری است که بیشترین فضای سبز را در تمام کشور آمریکا دارد. تقریبا 15 درصد مساحت این شهر، از پارکها و فضاهای سبز تشکیل شده است و همه ساکنان مینیاپولیس، با کمتر از 10 دقیقه پیادهروی میتوانند خود را به یک پارک برسانند. پارکها و فضای سبز فوقالعاده زیبای این شهر، کم نیست. حالا در این شهر، پروژهای در حال اجراست که محلههای پایین شهر ار هم میخواهد به قلمرویی سرسبز و جذاب تبدیل کند.
گلخانه ملک، طراح و مجری فضای سبز
زندگی این روزهای انسانها، به زندگی خشنی تبدیل شده است. علت آن هم چیزی نیست جز اتفاقات بدی که در اطراف ما یا در جهان میافتد. باور کنید یا نه، شما دچار استرس و اضطراب هستید؛ قبضها و قسطها، اجاره، کار، سیاست، زندگی. همه اینها به مرور و به نحوی که خودتان متوجه نشوید، بر روی روان شما تاثیر میگذارد و آرامش را از شما سلب میکند. وقتی آرامش شما از بین رفت، خواب و خوراک شما بهم میریزد، بیحوصله میشوید و مشکلات جسمی زیادی سراغتان میآید. همه اینها کاری میکنند که شما به راحتی فراموش کنید، «مهمترین لحظه، همین لحظهای است که در آن هستید.» باید هزینه زیاد یا زمان زیادی را برای فرار از این احساسات ناخوشایند صرف کنید.
اما اگر ما به شما بگوییم راهی وجود دارد که آرامش را تجربه کنید، چه؟
گلخانه ملک، با سالها تجریه، این آرامش را برای شما به ارمغان میآورد.
گلخانه ملک، این امکان را برای شما فراهم میکند تا با داشتن گلهای زیبا، آرامش طبیعت را در خانه خودتان تجربه کنید. گل کاری حیاط، باغ و ویلا، از جمله کارهایی است که ما برای شما انجام میدهیم. ما ایدههای فوقالعاده را برای آرامش طبیعی محیط شما داریم.
مشتریان ما شامل همه افراد و گروهها است؛ از افراد عادی گرفته که به دنبال آرامش در خانهاند، تا پیمانکارانی که به دنبال انجام پروژههای فضای سبزاند. کارهایی که ما انجام میدهیم شامل این موارد است:
طراح و مجری فضای سبز؛
انجام پروژه های فضای سبز؛
گل و گیاه تزئینی و زینتی؛
تهیه انواع کود؛
تهیه انواع بذر و …
اگر به ضرورت خرید گل و گیاه تزئینی و زینتی یا غیر زینتی برای خانه، حیاط، باغ یا ویلایتان پی بردهاید و مایلید از فضای تشنجزا و مضطرب کننده زندگی مدرن، کمی فاصله بگیرید، میتوانید روی کمک ما حساب کنید. ما میتوانیم بخشی از جهان شما را بسازیم و احساس آرامش را به شما هدیه بدهیم.
کافی است با ما تماس بگیرید.