

ضرورت انجام پروژههای فضای سبز
تمام مناظر زیبایی که در سطح شهرها، در میان پارکها، گلکاریهای کنار خیابان و میدانها و نظیر اینها را میبینید، همگی پروژه فضای سبز است که به دست انسان برای تشبه به طبیعت و فضای طبیعی طراحی شده است.
فضاهای سبز شهری معمولا فضاهای بزرگی هستند که متشکل از گیاهان و درختان زیبا و بر اساس شرایط اقلیمی آن شهر طراحی شدهاند. اهمیت وجود چنین فضاهایی بر هیچکس پوشیده نیست. این مناظر زیبا، کارکردهای گوناگونی دارد؛ از زیباتر کردن چهره شهر و خانه گرفته تا کمک به پاکیزگی هوا و ایجاد اکوسیستمی برای انواع پرندگان. همچنین فضاهای سبز به منظور تعدیل دمای هوا هم ایجاد میشوند. جالب است بدانید که وجود گیاهان و درختان و به طور کلی، فضای سبز، دمان هوا در آن منطقه را در زمستان، گرمتر و در تابستان، خنکتر نگه میدارد.
فضاهای سبزی که در سطح شهرها مشاهده میکنید، میتواند از سادهترین شکل آن، یعنی چمنکاری یک میدان یا یک پارک کوچک باشد تا پروژههای بزرگ برای ایجاد منطقهای شبهجنگلی با لوازم سرگرمی و ورزشی مختلف برای شهروندان.
محوطههای بیمارستانها، پادگانها، فرودگاهها و خیلی از مناطق شهری دیگر با انجام پروژههای فضای سبز، به مناطق زیباتر و آرامشبخشتری تبدیل میشود.
با استفاده از فضای سبز و گیاهان و درختها در شهرها، میتوان مسیرهای زیبایی را برای پیادهروی و دوچرخهسواری ایجاد کرد و به این ترتیب، مردم را ترغیب به ورزش کرد. سازمان بهداشت جهانی در گزارشی اعلام کرده است که وجود فضای سبز و پارکها و باغهای شهری، نقش مهمی را در تعدیل دمای هوا و پاکیزه کردن هوا ایفا میکند و به این ترتیب، مردم را به پیادهروی و ورزش، تشویق و ترغیب میکند. در این گزارش آمده است که فقدان و کمبود ورزش و فعالیتهای فیزیکی به خاطر نبودن فضاهای مناسب پیادهروی و ورزش، مسئول 3.3 درصد از مرگهای انسانی است.
اما موضوع فقط بر سر تاثیرات مثبت جسمی و روانی نیست. موضوع اقتصادی هم در میان است. در پژوهشی که در سال 2016 در آمریکا، آسیا و اروپا در مورد تاثیر فضای سبز بر قیمت خانهها صورت گرفته، مشخص شد که مردم، به طور کلی خانههایی را ترجیح میدهند که در اطراف پارکها و فضاهای سبز قرار داشته باشند و به همین دلیل، قیمت خانهها در این مناطق، بالاتر از سایر مناطق است.
در مقاله دیگری که در اواخر سال 2011 منتشر شده، موضوع افزایش توجه و خواسته مردم به فضاهای سبز، مورد بررسی قرار گرفته است.
در این مقاله، آمده است که در اروپا، درخواست مردم برای وضعیت بهتر زندگی و محل سکونت، در سالهای اخیر بسیار افزایش یافته است. در این مقاله پژوهشی که تمرکز آن بر روی مردم هلند است، مشخص شده که آنها به شدت به دنبال خانههایی هستند که فضای سبز زیادی یا حتی باغهایی در اطراف خانه داشته باشد.
در کتاب «فضاهای سبز در شهرهای اروپا، از 1750 تا 2010» که در سال 2017 چاپ شده نیز این موضوع به بحث گذاشته شده است. در بخشی از این کتاب به گرایش روزافزون مردم اروپا، خصوصا کشورهای اسکاندیناوی، یعنی نروژ، فنلاند، سوئد و دانمارک، که بیشترین کیفیت زندگی را در میان همه کشورهای دنیا دارند، به فضاهای سبز پرداخته شده است. در این کتاب آمده است که اروپاییان و به طور کلی غربیها، از اواخر دهه 1960 میلادی، گرایش زیادی به فضاهای سبز و ورزش در این فضاها پیدا کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که این، بهترین روش برای مقابله با استرسها و اضطرابهای زندگی مدرن است. این نوع فعالیتها، جنبه اجتماعی و لذتگرایی جدیدی بود که در دنیا باب میشد. اروپاییها، خصوصا مردم کشورهای اسکاندیناوی فهمیدند که از این طریق میتوان الگوهای پیشین زندگی در خانه و کار در محل کار و لذت را در فضاهای شهری تغییر دهند و با این روش، یعنی ورزش و فعالیت در فضاهای طبیعی و فضاهای سبز، با بیماریهای جسمانی مثل حمله قلبی و بیماریهای روانی مانند افسردگی مقابله کنند.


در شهر هلسینکی، پایتخت فنلاند، شاید بیش از سایر شهرهای اروپایی بر روی این موضوع، کار پژوهشی و تبلیغاتی صورت گرفت. بحثهای زیادی در اینباره شکل گرفت و به شکل وسیع، رسانهها و مجلات مختلف، مردم را به روی آوردن به ورزش در فضای سبز و تعامل با طبیعت تشویق کردند. نمونه این کارهای تحقیقاتی را در مقالهای میتوان مشاهده کرد که در سال 1981 با عنوان «آیا زندگی شهری شما را افسرده میکند؟» در هلسینکی منتشر شد.
همه اینها و بسیاری از تحقیقات دیگر انجام شده، نشان میدهد که در این دوران، زندگی شهری و زندگی مدرن، بیش از هر زمان دیگری مردم را مجاب کرده که باید به طبیعت بازگردند. نکته جالب توجه این است که مردم کشورهای اسکاندیناوی که دارای بالاترین سطح رفاه و امنیت و آزادی و شرایط خوب زندگی هستند، دستکم نیم قرن پیش به این موضوع پی بردهاند که برای مقابله با مشکلات جسمانی و روانی، هیچ راهی وجود ندارد جز اینکه به طبیعت و گشتوگذار و ورزش در فضای سبز بپردازند. برای مردم کشورهای جهان سوم، 50 سال زمان مناسبی است برای فهمیدن اینکه، مسیری که مردم اروپای شمالی برای بهبود شرایط زندگیشان انتخاب کردهاند، مسیر بسیار درستی است. گرچه شاید هنوز دولتهای کشورهای جهان سوم به این نکته پی نبرده باشند یا اراده کافی برای سیاستگذاری در این مسیر وجود نداشته باشد، اما دستکم هر انسانی که دغدغه بهبود شرایط جسمانی و روانیاش را دارد، انتخاب چنین مسیری میتواند به راحتی صورت بگیرد.
کافی است تا نیم نگاهی به تصاویر شهرهای اروپایی بیاندازید تا متوجه اهمیت انجام پروژههای فضای سبز بشوید. وقتی به این تصاویر نگاه میکنید، اینگونه به نظر نمیرسد که فضای سبز در میان زندگی شهری جریان دارد؛ بلکه انگار زندگی شهری را در میان این فضای سبز ساختهاند.


انجام پروژههای فضای سبز در ایران
از دیرباز تاکنون، انسانها همواره به دنبال این بودهاند که ارتباط خود را با طبیعت حفظ کنند. آنها با کاشت درختان و گیاهان علاوه بر اینکه نیازهای غذایی خود را تامین میکردند، تلاش داشتند تا ارتباطشان با طبیعت، حفظ شود. در ایران نیز این رسم، کاملا به شکلی غریزی به نسلهای بعدی منتقل شده است. با گشت و گذار در مناطق تاریخی و خانههای باستانی در شهرهای مختلف، از طبس و کاشان گرفته تا اصفهان و تهران و شیراز، به راحتی میتوانید این موضوع را با چشمان خود مشاهده کنید. باغهای قدیمی در اطراف شهرها و حتی در خانهها، چیز عجیب و دور از انتظاری نبوده است. چهارباغ اصفهان، فین کاشان و ارم شیراز، تنها چند نمونه معدود از این فضاهای سبز طراحی شده به دست انسان است. احتمالا بسیاری از ما، پدربزرگ و مادربزرگهایی داشتهایم که در خانههای ویلایی و باغهایشان، چنین فضاهای سبزی را ایجاد کرده بودند. دقیقا این همان فضای سبز است، اما به شکل سنتی و کلاسیک آن طراحی و ساخته میشده. امروزه، برای انجام پروژههای فضای سبز، ایده دقیقا همانی است که پدربزرگها و مادربزرگهای ما داشتهاند و پیش از آنها، نسلهای پیشینشان، اما سبک و روش طراحی این فضاهای سبز، تغییر کرده است.
امروزه دیگر، انجام پروژههای فضای سبز یک انتخاب نیست؛ یک ضرورت است. وجود چنین فضاهایی چه در سطح شهر، چه در خانه، چه باغ و ویلای شخصی، برای کسانی که به دنبال بازگشت به طبیعت و رفع استرس و اضطراب ناشی از زندگی مدرن هستند، امری اجتناب ناپذیر است. برای داشتن یک زندگی باکیفیت، صرف کم شدن آمار جرم و جنایت، بالا رفتن دستمزدها و ارائه خدمات عمومی، کافی نیست. باید پیکره شهرها و چهره خانههای تک تک مردم تغییر کند. این تغییر اما باید به سمت طبیعت و فضای سبز باشد.
برای مقابله با استرس چه میتوان کرد؟
بسیاری از مشکلات جسمانی ما ناشی از مشکلات روحی و روانی ماست. با تغییر رویکرد در شیوه زندگی و کار، میتوان بسیاری از این مشکلات را حذف کرد. انجام پروژههای فضای سبز در شهرها و خانهها یا باغها و ویلاها، علاوه بر اینکه باعث پاک شدن هوا میشود، و مردم را ترغیب به ورزش و فعالیتهای بدنی میکند، و علاوه بر اینکه باعث بهبود و تعدیل دمای هوا میشود، کارکردهای زیاد دیگری دارد. مهمترین آن، رفع استرس و اضراب مردم است؛ چه این فضای سبز در شهر باشد، چه در خانه شما. هرچه تعامل شما با طبیعت بیشتر میشود، کیفیت زندگی شما نیز بهبود مییابد. بنابراین، علاوه بر کارکرد تفریحی (که محلی برای آرامش و آسایش و استراحت و رفع خستگی است)، کارکرد بهداشتی (منظور، بهداشت روانی است که باعث تمدد اعصاب و روان انسان میشود) و کارکردهای اقتصادی (مثل افزایش قیمت ملک، باغ، ویلا و غیره) هم دارد.
حالا ممکن است که بسیاری از مردم به اهمیت فضای سبز پی برده باشند اما با خود بگویند که چه میتوان کرد؟ سوال بسیار خوبی است. اگر شهرهای ما به اندازه کافی فضای سبز ندارند، یا به هر دلیلی فضاهای سبز آنجا را دست ندارید، خیلی راحت میتوانید فضای سبز مورد علاقه خود را ایجاد کنید. امروزه دیگر انجام پروژههای فضای سبز چه در حیاط خانه، چه باغ و ویلا، کار سختی نیست. اگر در شهر قدم بزنید، بسیاری از خانهها را میبینید که علاوه بر ایجاد فضای سبز در حیاط، پشتبامهایشان را هم آنگونه که دلشان میخواهد، با گل و گیاه طراحی کردهاند.


امروزه در بسیاری از کشورهای جهان، به خاطر کمبود جا و مکان، به چنین کاری روی آوردهاند. از جمله میتوان به ساختمانهای سبز در پکن اشاره کرد که به خاطر زیبایی فضای شهری و البته مقابله با آلودگی هوا ایجاد شدهاند. شما هم میتوانید پشتبام منزلتان را یا پنت هاوس، یا حتی حیاط آپارتمانی خود را با گلها و گیاهان زیبا، تزیین کنید.
شما با این کار، آرامش را به خانه خود میآورید، احساس لذت و سرزندگی را در خود و خانواده خود تقویت میکنید، با نگاه کردن به طبیعت و فضای سبز، هورمون سروتونین در بدن شما ترشح میشود که احساس امید به زندگی را در شما افزایش میدهد، بسیاری از مشکلات روحی و روانیتان را از بین خواهید برد، با تنفس هوای پاک، فشار خون شما کاهش مییابد، اکسیژنرسانی به مغز مشا افزایش مییابد، تمرکز شما برای انجام کارهای روزمره زیاد میشود و بیشمار اتفاقات خوب دیگر که صرفا با داشتن فضای سبز برای شما رخ میدهد.
اگر برای داشتن چنین فضاهای سبزی در خانه، باغ یا ویلای خود مشتاق هستید، اما نمیدانید که از کجا باید شروع کرد، این کار را به گلخانه ملک بسپارید. ما با طراحان بسیار حرفهای و باتجربه خود، فضای دلخاه شما را برای شما طراحی میکنیم و انجام پروژههای فضای سبز خانه، باغ یا ویلای شما را بر عهده میگیریم.


«همین لحظه» را به خاطر بسپارید
باور کنید یا نه، شما دچار استرس و اضطراب هستید؛ قبضها و قسطها، اجاره، کار، سیاست… زندگی. همه اینها کاری میکنند که شما به راحتی فراموش کنید، «مهمترین لحظه، همین لحظهای است که در آن هستید.» باید هزینه زیاد یا زمان زیادی را برای فرار از این احساسات ناخوشایند صرف کنید.
اما اگر ما به شما بگوییم راهی وجود دارد که آرامش را به خانه خودتان بیاورید، چه؟
گلخانه ملک؛ انجام پروژههای فضای سبز


گلخانه ملک، با سالها تجریه، این آرامش را به خانه شما میآورد. مشتریان ما شامل همه است؛ از افراد عادی گرفته که به دنبال آرامش در خانهاند، تا پیمانکارانی که به دنبال انجام پروژههای فضای سبز هستند. کارهایی که ما انجام میدهیم شامل این موارد است:
طراح و مجری فضای سبز؛
انجام پروژه های فضای سبز؛
گل و گیاه تزئینی و زینتی؛
گل کاری حیاط، باغ و ویلا؛
تهیه انواع کود؛
تهیه انواع بذر و …
اگر به ضرورت خرید گل و گیاه تزئینی و زینتی یا غیر زینتی برای خانه، حیاط، باغ یا ویلایتان پی بردهاید و مایلید از فضای تشنجزا و مضطرب کننده زندگی مدرن، کمی فاصله بگیرید، میتوانید روی کمک ما حساب کنید. ما میتوانیم بخشی از جهان شما را بسازیم و احساس آرامش را به شما هدیه بدهیم.
کافی است با ما تماس بگیرید.